Hitan poziv: (+381)064 130 7516

Autoelektrika

Autoelektrika se bavi rešavanjem problematike i otklanjanjem kvarova, odnosno popravkom električnih instalacija motornih vozila.

Autoelektričar, kao predstavnik ove struke mora da poznaje način funkcionisanja i održavanja osvetljenja i paljenja automobila, kao i poznavanje elektronskih instalacija i delova na automobilima. Pored navedenog, potrebna je pribranost u radu i smirenost. Kod automobila novije proizvodnje, princip rada se temelji na elektronici, pa se od autoelektričara očekuje da poznaje osnove matematike, elektronike kao i poznavanje osnova računarstva.

Autoelektričar takođe obavlja poslove koji u osnovi nisu uključeni u njegovo zanimanje a to su postavljanje i otklanjanje tapacirunge, lajsne, stakla, raznih mehaničkih komponenti… Sve ovo donekle i ima smisla jer da bi došao do elektro instalacija, sve ove navedene operacije mora da ponavlja iznova, skoro, prilikom svake popravke. Da bi neko postao uspešan u ovom poslu, potrebna je konstantna nadogradnja znanja u oblasti mehanike, a u današnje vreme posebno elektronike. Stvar je u tome što se stari majstori ne snalaze baš najbolje u popravkama automobila novijih generacija, dok je mlađim autoelektričarima i te kako potrebno znanje i iskustvo starijih majstora kako bi poznavali starije tehnologije.

Autoelektrika „Slaviša“ je autoelektričarska i automehaničarska radnja koja je spoj mladosti i iskustva i u stanju smo da izađemo u susret svakom kvaru koji stavite pred nas, bilo da se radi o automobilu novije ili o automobilima starije generacije.